StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Ako vytvarovať postavu pomocou vhodných strihov oblečenia?

Ako vytvarovať postavu pomocou vhodných strihov oblečenia?

21. Mar | Kategórie: O vhodných strihoch oblečenia

Nedávno som bola u klientky. Zatiaľ sme neboli nakupovať, pracovali sme so súčasným šatníkom. Na druhý deň mi prišla od nej sms: "Dnes som po dlhšom čase som stretla známu a povedala mi, že vyzerám ako by som schudla 10 kg a ja jej, že to vďaka tebe." Viete, čo sa skrýva pod touto rýchlou diétou? Nebojte sa, nemučila som ju hladom, ani cvičením:). Iba som jej ukázala, ako oblečenie na seba ukladať tak, aby to pár kg ubralo a nie pridalo. Bežne sľubujem tak 2-3 kg, no ako vidím, opticky ide ubrať aj viac. 

ZÁZRAK? NIE! Iba správne zvolené strihy. Kamufláž? NIE! U klientky radosť z pribúdajúcich komplimentov, s ktorými prichádza lepší pocit zo seba a keď sa cítime dobre, tak sme šťastnejšie, máme sa radšej a všetci dobre vieme, že to pomáha pri reálnom chudnutí. Keď sme šťastné a spokojné ide to ľahšie. Pripájam vám pár tipov, čo robiť, aby ste boli spokojné a šťastné aj vy.

1. Správna dĺžka

Keď vnímate, že máte širšie stehná, dajte pozor, až kabátik alebo sako končí pod alebo nad ich najširšou časťou. Keby končil v najširšej časti, stehnám opticky pridáte objem. Ak máte výraznejšie lýtka, nezvýrazňujte ich ¾ nohavicami alebo sukňou, ktorej dĺžka je do polovice lýtok. Opticky vám to skráti nohy a rozšíri lýtka. Neforemný kabátik, ktorý končí v najširšej časti bruška, tiež nie je ideálna voľba, pokiaľ ho nechcete opticky zvýrazňovať.

varovanie postavy pomocou strihov

2.  Pútajte pozornosť tam, kde sa to žiada

Máte širšie boky? No a čo, nikto nikdy neurčil, aká šírka bokov je správna. Možno o tom ani neviete, ale máte veľkú výhodu. Môžete sa vyšantiť s farbami, vzormi a doplnkami v hornej polovici tela. Keď takto zvýrazníte hornú polovicu tela a na dolnú umiestnite nohavice alebo sukňu s pružného, tmavšieho materiálu, vy a vaša postava budete pôsobiť harmonicky. 

sebaláska, láskavé okuliare

3. Najdôležitejšie na záver

Majte rady svoje telo, buďte k nemu láskavé. To že si vytvorilo na nejakých partiách tuk je len dobré znamenie, že sa vám prispôsobuje a chráni vás, kým niečo nezmeníte. Namiesto toho, aby ste sa na seba hnevali, zmeňte pohľad a telo oceňte. Pozrite sa na neho cez láskavé okuliare. Ono sa vždy nabalí presne tam, kde treba. Príčiny sú rôzne a vy ich poznáte určite najlepšie.

Mne pár kilogramov na brušku pribudlo, keď som žila príliš hektický život, pracovala viac, ako bolo pre mňa vhodné, nepočúvala sa a potlačovala emócie a svoje túžby. Cvičenie ani ukážkový jedálničiek mi nepomáhal. Hneď ako som spomalila, začala vnímať svoje telo, bruško zmizlo. Bez cvičenia a diét. Až s odstupom času som pochopila, že kilogramy navyše ma chránili, aby som neskolabovala pri šialenom tempe, aké som vtedy mala. Viem, aké to je byť krutá k sebe a svojmu telu a ako potom neposlúcha. A našťastie som zažila aj to, ako začalo poslúchať, keď som ho pochopila a začala mať rada.

Naučte sa milovať svoje telo a nechajte vyniknúť vaše krivky, veď na každú postavu existuje vhodný strih.

ruzove okuliare

Minule mi jedna klientka povedala, že sa viac páči sama sebe, iba keď je nahá, vtedy si príde krásna. Problém nastane vtedy, keď sa začne obliekať, má pocit, že jej oblečenie jej na kráse uberá. Keď som videla jej šatník, pochopila som tento pocit. Videla sa svojimi očami príliš kriticky. Nechtiac pridávala objem tam, kde už nebolo treba a preto si prišla v oblečení objemná a nie príťažlivá. Mala pocit, že má veľké brucho, to sa snažila kamuflovať. No keď som jej zobrala miery, jasné videla, že v brušku nie je problém a pochopila, že sa vnímala príliš kriticky. Pomohla som jej odhaliť čaro strihov, dostať správne strihy, na správne partie, vyhrali sme sa s farbami a dnes jej je jedno, či je nahá alebo oblečená. Stále sa cíti krásna.

Zdroj obrázkov polyvore.com 

Môžete sa ešte dozvedieť

3 typy ako zvýrazniť prsia

Ako nechať vyniknúť objemnejšie prsia

Ako dobre nakupovať? Pre nákupné ne-maniačky