StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left 3 inšpirácie, ako hravo a jednoducho kombinovať farby oblečenia

3 inšpirácie, ako hravo a jednoducho kombinovať farby oblečenia

19. Feb | Kategórie: Farebná typológia, vhodné farby

V tomto článku by som vám rada ukázala kreatívny a hravý spôsob, ako si poradiť s kombinovaním farieb. Kreativita, radosť, hravosť a jednoduchosť, ktorá zbytočne nezahltí naše myslenie a mozog, je niečo, čo v obliekaní potrebujeme ako soľ. Pri poradenstve v obliekaní to platí dvakrát. Tieto kombinácie určite zvládnete aj v prípade, že sa považujete za módny antitalent. No aj keď nie, nemusíte vôbec zatvárať, lebo sa možno k hravosti a kreativite v obliekaní inšpirujete tiež.

1. inšpirácia  – oblečte sa tón v tóne

Jednoduchá, minimalistická kombinácia oblečenia, ktorou nikdy nič nepokazíte. Aby táto kombinácia nevyznela nudne, dbajte nato, aby doplnky, ktoré do outfitu použijete, boli pre vás niečím zaujímavé a pútavé. A myslíte nato, že každý má mieru pútavosti a zaujímavosti inde. Niekto potrebuje výrazné doplnky a niekto uprednostní skôr jemné zladenie. Všetko je v poriadku. V obliekaní neexistuje dobré alebo zlé. Príliš alebo primálo. Na prvom mieste ste vždy vy a váš pocit pri pohľade do zrkadla. Ak sa cítite nudne, niečo zaujímavé do outfitu pridajte. Ak vás niečo ruší, naopak, uberte.

A kombinovanie farieb tón v tóne môže vyzerať napríklad takto:

Použijete tmavomodrú blúzku, zladíte ju s tmavomodrými nohavicami. K tomu si doladíme bordovú kabelku alebo šatku s bordovými vzormi a vďaka tomu vznikne príjemná kombinácia.

Osobne tiež veľmi rada používam túto možnosť kombinovania oblečenia. Napríklad v lete si dám tlmený biely top s rovnakou farbou nohavíc a osviežim to pestrejšími doplnkami – napríklad tyrkysovými topánkami a náušnicami s tyrkysovým kameňom. Alebo dodám k základnému outiftu ružové tóny.

Ako kombinovať farby oblečenia – tón v tóne a farebné doplnky

2. inšpirácia – inšpirujte sa prírodou

Keď neviete skombinovať nejakú farbu, tak ju nájdite v prírode a všímajte si, čím je obklopená.

Napríklad: Neviete, ako a s čím skombinovať žltú farbu? Tak najskôr nájdite, čo žlté je v prírode? Mne príde ako prvá na um slnečnica. Tá má okrem žltej vnútri hnedú, ďalej má zelenú. To sú všetko farby, ktoré budú so žltou ladiť.

Tak čo, na ktorú mate chuť? Dáte si žlté šaty, hnedé topánky a zelenú kabelku? Alebo ostanete radšej pri jednoduchšej verzii, kedy použijete hnedé nohavice a topánky, v kombinácii so žltou blúzkou?

Ako kombinovať farby oblečenia – žltá, hnedá, zelená kombinácia z prírody

Najkrajšie na tom je, že príroda robí sama o sebe pekné kombinácie aj bez toho, aby potrebovala osobného alebo módneho stylistu. Ponúka pestrú paletu možností. Je hravá a kreatívna a vy z nej môžete čerpať bohatú inšpiráciu (nielen) pre ladenie oblečenia. Keď sa pozeráte do prírody, tak si premietnite, čo z tej palety, ktorú nám príroda ponúka, ladí aj s vaším vnútrom. Niekto znesie pestrejšie, extravagantné, nápadné kombinácie a niekomu sú bližšie jemné kombinácie.

Možno aj vy v prírode nájdete nové možnosti a spôsoby kombinovania farieb, ktoré spestria nie len váš šatník, ale aj vaše dni a ktovie, možno aj život.

3. inšpirácia – inšpirujte sa vzormi

Ďalšia možnosť, kde môžete čerpať inšpiráciu pre kombinovanie farieb pri zostavovaní outfitu, sú vzory, ktoré pôsobia na vás harmonicky a v ktorých sa dobre cítite.

Keď sa pozriete nato, z akých farieb je vzor zložený, podľa toho si viete zostaviť zvyšok oufitu.

Príklad so šatami:

Pozrite sa na tieto šaty. Všimnite si, z akých farieb je zložený vzor. Má v sebe oranžovú. Výborne. Mám oranžový kabát, ten sa bude k nim hodiť. Ďalej tam je hnedá. V tej farbe zvolím pančušky a topánky. Ďalšie farby, ktoré môžem použiť do oufitu sú krémová alebo zelená, lebo všetky tieto farby obsahuje vzor na šatách.

Ako kombinovať farby oblečenia – inšpirujte sa vzormi

Vidíte, že to s tými farbami nie je až taká veda. Keď chceme, vieme to uchopiť kreatívne a jednoducho. Vždy sa veľmi teším, keď vnímam, že sa dokážete pozrieť na štýl a obliekanie z radostného, hravého uhla pohľadu. A verím, že sa vám podarí aj nové kombinácie vyskúšať.

A keby ste cítili, žeby vám prospelo, aby vám niekto posvietil na vašu cestu budovania osobného štýlu, som tu pre vás. Môžem vám posvietiť na farby, ktoré vám pristanú pomocou farebnej typológie alebo prostredníctvom komplexných balíkov stylingových služieb, kde vám rovno pomôžem okrem farebnej typológie vybudovať skvelý kapsulový šatník v súlade s vašimi farbami a strihmi.

 

A keď chcete, ďalšiu dávku inšpirácie si môžete dopriať aj na youtube, kde som pre vás vytvorila video na hravé kombinovanie farieb oblečenia:

Vaša štýl mejkerka

Marcela