StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Šatník pre váš biznis či kariéru

Šatník pre váš biznis či kariéru

21. Aug | Kategórie: Pre biznis ženy

ŠTART novej kariéry, ZMENA práce, POVÝŠENIE, návrat do práce po MATERSKEJ dovolenke,

 

sú v živote nové situácie, kde prvý dojem a spokojnosť s tým, čo máte na sebe, bude hrať veľkú rolu a väčšinou si vyžaduje aj vyladenie šatníka, či radikálnejšiu ÚPRAVU ŠATNÍKA alebo komplexnú zmenu štýlu obliekania.

 

Aby radosť zo zmien nezatienila panika otáznikov a problémov, čo na seba, pripájam pár užitočných tipov z praxe, ako uchopiť obliekanie v týchto situáciách.

satnik_pre_vas_biznis

Na úvod si stačí vytvoriť DOBRÝ ZÁKLAD z ľahko kombinovateľných kúskov (potom vzniká aj z mála veľa), ktorý môže postupne dopĺňať.

Môže vyzerať napríklad takto:

 

  • Minimálne 3-5 blúzok vo vašich farbách.

    Napríklad: 2 môžu byť v neutrálnych – napr. biela/krémová a zvyšné vo farebnejšom prevedení (lososová, fuchsiová, levanduľová...).
    Tak zabezpečíte, že váš šatník bude pestrý, aj keď bude v ňom menej kúskov.

 

  • Sako, nohavice, sukňa, ktoré spolu ladia alebo rovno kostým. Keď chcete z mála spraviť veľa, nezabudnite nájsť taký, ktorý bude ladiť s blúzkami.

    Aj tu myslíte na strih, ktorý bude lichotiť vašim krivkám a svoju farebnosť.

    Napríklad: zatiaľ čo farebný typ tmavá zima si môže dovoliť aj čierny, farebný typ svetlá jar sa v ňom stratí – tu je lepšie béžové prevedenie saka/kostýmu.

 

  • A potom môžete postupne dopĺňať iné farby nohavíc/sukní: napr. k modrému saku môžu ísť biele, sivé, bordové... Možností je veľa, stačí zapojiť fantáziu.

 

  • Univerzálny kabát v neutrálnej farbe, ktorá vám pristane, zabezpečí, že sa vám bude hodiť ku všetkému. Teda v prípade, že i pri výbere ostatných kúskov dbáte na farby, ktoré vám pristanú.

 

  • Šaty: tých nikdy nie je dosť. Prehlasujem ich za najefektnejší kúsok v šatníku ženy: ľahko sa kombinujú, dajú sa variovať. 

    Napríklad: ráno idete do práce, máte na sebe decentnejšie šperky a biznis kabelku, večer pridáte výraznejší šperk, biznis kabelku vymeníte za listovú a môžete ísť do divadla. Efektivitu ako biznis žena určite oceníte.

 

A nakoniec stačí už len zohnať lodičky a kabelku, ktoré dokonale zapadnú k outiftom. Postupne môžete šatník rozširovať podľa potreby. Keď sú v ňom pevné základy, ide to ľahšie.  

Pri každom kúsku myslíte na strih, ktorý bude lichotiť vašim krivkám, vďaka tomu sa budete cítiť pohodlne a aj na svoju farebnosť. Vďaka farbám, ktoré sa vami harmonizujú sa nestratíte v dave, naopak pomôžu vyniknúť vašim kvalitám veľmi prirodzeným, nevtieravým spôsobom.

 

K tomuto článku ma inšpirovala jedna moja klientka, ktorá práve začína novú etapu života a silno cítim v kostiach, že s jej prístupom bude veľmi úspešná a už má nato aj šatník naplnený vecami, ktoré jej pristanú, ladia s jej preferenciami i životným štýlom.

 

JEJ PÔ​VODNÁ SITUÁCIA bola:

Snažím sa o dobrú kombinovateľnosť, no na druhej strane sa cítim ako šedá, nevýrazná myš. Keď sa obliekam do základných farieb, nie je to celkom ono.

Jej pôvodné základné farby boli biela a čierna. To že sa jej nehodili a akými ich nahradiť, zistila pri farebnej typológii.

 

NOVÁ SITUÁCIA po spolupráci:

„Je úžasné ráno vstať a nemať paniku, čo si na ktoré stretnutie oblečiem a či som vhodne oblečená. Namiesto toho sa ráno neviem dočkať otvorenia skrine. Celý deň sa v tom, čo si mi pomohla zohnať, cítim krásne a sebaisto. Už viem, že žiadny meeting, večera, či pozvanie do divadla ma nezaskočí, lebo mám konečne čo na seba a cítim sa v tom fantasticky. A ak budem chcieť niečo do šatníka doplniť, viem čo a ako, aby to ladilo.“ Ďalšie skúsenosti klientov s poradenstvom v obliekaní nájdete aj TU.

Vidíte, pri úprave či zmene osobného štýlu a šatníka nemusíte vôbec prežívať paniku, utrpenie ani blúdiť dlhé hodiny po obchodoch. Všetko môže prebehnúť príjemným spôsobom a efektívne. Nakupovanie základu, o ktorom píšem nám netrvalo dlhšie ako 3 hodiny. Aj vďaka tomu sa oplatí investovať do poradenstva v obliekaní.