StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Pristanú vám jemné jesenné farby?

Pristanú vám jemné jesenné farby?

16. Oct | Kategórie: Farebná typológia, vhodné farby

Jeseň má svoje veľké čaro. Príroda sa zahaľuje do teplých farieb a aj napriek prichádzajúcemu chladu, získava naše okolie neobyčajný šmrnc. Ak chcete nachádzať ten správny šmrnc aj vo vašom šatníku a patríte k jemnému jesennému typu, pozrite sa, čo podtrhne vašu prirodzenú krásu.

Čo je príznačné pre farebný typ jemná jeseň?

Pre tento typ je charakteristická pokožka s béžovým odtieňom a zlatým podtónom. Celá tvár pôsobí jemne, ako aj jej črty. Stredne výrazné obočie a riasy lemujú hnedé, orieškové či zelené oči. Prirodzená farba vlasov zvykne byť zlatisto plavá alebo stredne hnedá.

 vhodné farby pre farebný typ jemná jeseň

Tak čo, ste to práve vy?

 

Ak ste sa našli, určite ste si všimli, že vám pristanú farby, ktoré nie sú ani príliš svetlé, ani príliš tmavé. Tlmené teplé farby s hrejivým nádychom sú pre vás ako stvorené.

Najvhodnejšie farby a ideálne kombinácie pre váš farebný typ

Paletu farieb, v ktorých dokonale vynikne vaša prirodzená krása predstavuje napríklad jemná machovo-zelená, lososová, tlmené marhuľové odtiene, tlmené odtiene broskyňovej, tlmená ružová, mahagónová v stredne tmavých odtieňoch...

farby, ktoré pristanú farebnému typu jemná jeseň

Ako neutrálne farby na univerzálne kúsky (napr. keď potrebujete mať sako alebo nohavice, ktoré sa bude hodiť ku všetkým blúzkam) môžete použiť napr. hnedú, ustricovú, béžovú, ťaviu aj stredne tmavé odtiene olivovo zelenej...

Keď ste jesenný typ, budú s vami harmonizovať a rovnako pekne harmonizujú aj s odtieňmi, ktoré spomínam vyššie.

Držať sa svojej farebnosti je jedna z ciest ako jednoducho vytvoriť nadčasové a zároveň štýlové outfity.

neutrálne farby pre farebný typ jemná jeseň - túto fotku daj aj ako titulnú

Zvoľte vhodný šperk

Outfit máte hotový, farby krásne ladia s vašou pleťou i osobitosťou. Ako však ešte viac celkový vzhľad oživiť? Jednoznačne, šperkom. Najvhodnejším doplnkami, ktoré sa pre hodia pre jemný jesenný typ sú bronz, žlté zlato, drevo, hnedá koža, jantár alebo krémové perly. Možností je viacero, vyberte si tie, ktoré najviac odzrkadľujú váš osobný štýl.

 šperky pre farebný typ jemná jeseň

Čo radšej zo svojho šatníka vynechať?

 

Možno ste si už všimli, že studené odtiene nepodporia vašu prirodzenú krásu a necítite sa v nich úplne svojsky. Neprirodzene sa cítite aj v príliš kontrastných farbách. A ak si outfity vyskladáte len zo svetlých farieb, cítite sa veľmi bledo. To je preto, že tieto farebné variácie k farebnému typu jemná jeseň neharmonizujú.

 

Ak chcete pochopiť, ako a ktoré zákonitosti budú fungovať vám, rada vás svetom farieb prevediem a pomôžem vytvoriť kombinácie, ktoré budú s vami ladiť.

Farebnú typológiu si môžete dopriať ako samostatnú službu alebo za zvýhodnenú cenu ako súčasť niektorého z komplexných balíkov stylingových služieb.