StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Detox šatníka - múdro a komplexne

Detox šatníka - múdro a komplexne

26. Mar | Kategórie: Revízia šatníka

Ideálne je, ak ste s tým, čo máte v skrini maximálne spokojná, všetko vám pristane, nemáte pocit, že si nemáte čo obliecť, váš šatník je plný možností, ladí s vami a žiadny detox šatníka nepotrebujete.

No ak áno, AKO NATO?

1. Vyraďte nepotrebné oblečenie

V prvom rade treba vyradiť zo šatníka poškodené veci a veci, čo nesedia veľkosťou. To je celkom jednoduché. Už po tomto kroku sa šatník prevzdušní. A to je základný krok k tomu, aby sa obnovila kreatívna energia a prišli nové nápady a fantázia na kombinácie vo vašej skrini.

 

2. Nakombinujte to isté inak

Potom sa pozrite nato, či sa veci, v ktorých sa necítite dobre, niečo vám na nich nesedí, intuitívne ich neobliekate radi alebo pridávajú na váhe, nesedia farbou,

nedajú NAKOMBINOVAŤ INAK, aby vám lichotili.

Takýmto zapojením fantázie a hľadaním možností, som klientom zachránila veľa kúskov pred vyhodením. Skúste to i vy.

 

3. Spravte si audit šatníka

Pozrite sa, čoho máte dosť: ak máte v šatníku 10 bielych blúzok a 5 ks čiernych nohavíc a pocit, že stále si kupujem a nosím to isté,

tak je to jasný signál NEKUPOVAŤ a zamyslieť sa nad tým, čo by šatník oživilo, aby vám priniesol žiaduci efekt. Pocit obliekam si stále to isté sa vďaka tomuto kroku stiahne na minimum. Pochopte, jedenásta biela blúzka je zbytočná investícia a váš šatník nespestrí.

 

4. Kde všade sa potrebujete obliekať?

Premietnite si, kde všade sa potrebujete obliekať,

kde cítite spokojnosť a kde vám outfity chýbajú? Možno si uvedomíte, že problém nemám čo na seba nie je až tak obrovský, ako sa zdá, vzťahuje sa len na konkrétne situácie a  múdrym doplnením šatníka o vhodné kúsky sa rýchlo odstráni.

Možno zistíte, že máte dosť outfitov do práce, ale zakaždým, keď idete na oslavu, či do divadla spanikárite a zas vás prenasleduje TEN nemám čo na seba laugh.

A úplne zbytočne,

lebo problém vyriešia elegantné šaty, ktoré vám budú sedieť strihom i farbou, lodičky, pár doplnkov, aby ste zakaždým pôsobili inak aj v jedných šatách. Keď viete ako nato a použijete fantáziu, aj z mála sa dá spraviť veľa.

 

5. Spravte z vášho šatníka ľahko kombinovateľný šatník

Ak máte plnú skriňu oblečenia a pocit nemám čo na seba, príčinou môžu byť aj nekompatibilné kúsky v šatníku.

BUĎ jednotlivé kúsky nesedia spolu a k vášmu typu postavy strihovo. To spoznáte tak, že keď si ich oblečiete, pridajú opticky pár kilogramov navyše. Oblečiete si ich a zas vyzlečiete, lebo vás pohľad do zrkadla moc nepotešil.

ALEBO máte v šatníku vzory a farby, ktoré sa ťažko kombinujú medzi sebou. Porozmýšľajte, aký konkrétny kúsok by bolo dobré doplniť, aby vám v šatníku vznikli možnosti a osvieženie, s čím by sa vzory dali skombinovať? Možno to vyriešite kúpou jednej blúzky alebo nohavíc v neutrálnych farbách.

 

6. Nájdite kľúče k spokojnosti – alebo vaša farebná a strihová typológia

Nájdite a pomenujte si KĽÚČE,

prečo sa v niektorých kúskoch cítite dobre a v niektorých nie.

A už prosím, nekupujte to, v čom sa necítite dobre – zaťažuje to nie len váš šatník, ale aj planétu.

Ak si raz nájdete správne kľúče (farby, strihy, štýl a materiály, ktoré s vami ladia), dostanete ich do šatníka, ZJEDNODUŠI vám to život a mentálnu energiu pri každodennom obliekaní i nákupoch. Zistíte, že na niektoré veci už nemusíte ani pozerať a začnete vidieť tie, v ktorých budete krásna každý deň.

Šatník sa bude ĽAHŠIE KOMBINOVAŤ – lebo farby a strihy, ktoré ladia k vám, ľahko harmonizujú aj medzi sebou.

Ak to chcete zvládnuť rýchlo a efektívne a namiesto trávenia času pri šatníku a v obchodoch si užiť čas v prírode, či s blízkymi, rada vám pomôžem. Stačí si vybrať. Prehľad aktuálnych balíkov stylingových služieb nájdete TU.

Vaša štýl mejkerka

Marcela