StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Túto handru si mám fakt obliecť?

Túto handru si mám fakt obliecť?

02. Aug | Kategórie: Zážitky klientov

Táto otázka od Simony ma úprimne rozosmiala. V rôznych obmenách ju počujem z úst mojich klientok, keď im prinesiem do kabínky vec, ktorú by ony ani nechytili do ruky. A áno, ako správne tušíte, väčšinou je to potom ich najobľúbenejší kúsok.

Simi je šikovná a energická mladá žena, ktorá ma oslovila v období, keď rozmýšľala, či sa pustiť na podnikateľskú dráhu. A oplatilo sa! Tak ako ja radím „svojím ženám“, ako správne zorganizovať svoj šatník a využiť farby tak, aby im naplno slúžili, ona radí ako nadizajnovať a zrealizovať zážitkové workshopy a školenia, kde sa ľudia zabavia i naučia zároveň. Čerpá z vlastnej lektorskej praxe, vášne pre rozvoj a medzinárodného know-how, ktoré získala na školeniach. Postará sa o miesto, o zvládnutie stresu lektora pred aktivitou, rozvinie jeho prezentačné schopnosti a zabezpečí vynikajúcu a prínosnú atmosféru pre všetkých zúčastnených.

Čo sme našli v skrini

Simi je na prvý pohľad krásna, živá a energická žena. Keď som však otvorila jej šatník, len veľmi málo odzrkadľoval jej aktivitu. Ako sama hovorí: „Niekedy som bola celkom spokojná s tým, ako som sa zladila, no častokrát som mala pocit, že to nie je ono, že nemám čo na seba a necítila som sa v tom dobre.“ Napriek tomu som v jej skrini našla pár kúskov, ktoré sme nakombinovali do úplne nových outfitov. Bola nadšená, že „aj napriek môjmu kompaktnému šatníku sme tam našli takmer 100 nových kombinácii.“

Nikdy nezabudnem na svieži azúrový top, ktorý jej skvele pristal a ku ktorému sme našli nečakane veľa iných vecí, ktoré sa s ním dali skombinovať.  Alebo na púzdrové šaty, ktoré ju ani nenapadlo nosiť spoločne s rôznymi sakami a pritom tým získala niekoľko variácií navyše.

Farby a strihy – to je základ

Cieľom bolo vytvoriť šatník mladej úspešnej podnikateľky, ktorý jej pomôže predať sa a nebude pôsobiť nudne, ale žensky a farebne. A tak sme sa na jednej strane trošku odviazali pre podporu toho správneho energického vyžarovania a na druhej pribrzdili pre chvíle dôležitých obchodných stretnutí, kde ju správny formálny dizajn podrží.

Keď sme prešli farebnú typológiu a strihové poradenstvo, mali sme jasno potrebujeme oblečenie, ktoré nebude opticky rozširovať ramená a skracovať nohy. Ostatné je otázka SPRÁVNYCH FARIEB - Simone najviac pristanú studené kontrastné odtiene. V súčasnom šatníku ich mala pomenej, prevládali v ňom jemné studené farby. Takže čo sa týka farebnosti, potrebovali sme šatník spestriť a siahnuť po výraznejších farbách. 

Špeci požiadavka – vybrať  pohodlné, elegantné topánky, ktoré sa ku všetkému hodia a ešte aj budú na nízkom opätku.

Keď sa nosí do kabínky

Nakupovanie si Simi doslova vychutnala. Najspokojnejšia bola s týmito outfitmi, v ktorých sa cítila krásne a príťažlivo a presne spĺňali jej predstavy o tom ako chce pôsobiť:

1.  Červený top a vzorovaná sukňa. Krásna svieža kombinácia. Vzorovanú sukničku si Simi môže dovoliť vďaka svojim dolným proporciám. Ak bude potrebovať nahodiť formálnejší ráz, úplne stačí obliecť si tmavomodré sako. (Sako sme našli už v Siminom šatníku).

Poradenstvo v obliekaní , letný outfit pre podnikateľku

2. Svieži vzorovaný top, ktorý Simi hneď na začiatku odsúdila. Keby som však vždy dala na to čo klientky pri prvom pohľade na vešiak odsúdia, prišli by o veľa kúskov, ktoré im výnimočne dobre seknú. Tak som ho zobrala do kabínky a povedala: „Veď len skúsiš“. A ako som predpokladala, nezostalo len pri tom. V kombinácii so svetlými nohavicami vyzerá doslova božsky – žensky, sviežo, letne. Opäť stačí prehodiť si to správne sako a je oblečená aj na menej formálne stretnutie s klientom.

Simonka si nechala poradiť v obliekaní , letný outfit pre podnikateľku

3.  Doplnky – to je ono. Výberom správnych doplnkov docielite niekedy viac ako výberom nového oblečenia. Stačí správna farba a veľkosť a aj z inak jednoduchých šiat získate úplne nový look. 

Ako skombinovať doplnky k puzdrovým šatám?

A nakoniec ešte jedno vyjadrenie Simony, ktoré hádam hovorí za všetko:

„Nakupovanie je teraz pre mňa oveľa ľahšie a bez omylných kúskov, ktoré nakoniec ostanú visieť v skrini aj s visačkou. Idem na budúci týždeň služobne do Londýna a je to mega pocit, že si mám z čoho vyberať. Pretože keď máte super šatník, ani nečakaná služobka do Londýna vás neprekvapí.“

Ps: Áno, aj tie topánky sme vybrali. Simi povedala, že nikdy v živote nekúpila topánky tak rýchlo :o)

 

Mohlo by vás zaujímať

Štýl Mejkerka z vás neurobí nákupnú maniačku

Nauč sa vyjadriť kto si alebo deň pre právničku