StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left 3 jednoduché tipy o strihoch, vďaka ktorým vyniknete

3 jednoduché tipy o strihoch, vďaka ktorým vyniknete

29. Jun | Kategórie: O vhodných strihoch oblečenia

Stalo sa vám niekedy, že jeden deň ste sa v oblečení cítili sebaisto, páčili sa sami sebe a na druhý deň ste si dali niečo, v čom to nebolo až tak ono? Možno ste sa cítili menej sebaisto a pri pohľade do zrkadla objemnejšie. Och ten pohľad do zrkadla – niekedy spustí takú diaľnicu myšlienok a sebapochybností. Nie je vám ich treba. Oblečenie má podporovať vašu krásu. Nato bolo vymyslené. Tieto tri tipy môžu byť krôčik k tomu.

 

1. Skrátenie vs. predĺženie

Keď niečo opticky predĺžite, zároveň to aj zoštíhlite. Platí to hlavne u nôh. Ak opticky predĺžite nohy, zároveň ich aj zoštíhlite. Predĺžiť ich môžete správnou dĺžkou sukne, či nohavíc. Ak by ste ich opticky skrátili – napr. nohavicami so záložkami skombinovanými s nízkymi topánkami, vaše nohy sa opticky skrátia a pôsobia širšie. Ani neviete ako a máte pár kíl navyše. Ale len opticky. Takýto druh nohavíc zvoľte radšej s podpätkami.

strihy, outfit, dlhé nohy

2. Strohosť vs. nápaditosť

Keď nechcete na niektoré partie pútať už viac pozornosť, napríklad preto, že sú už dostatočné "vyvinuté" a ďalšie pútanie pozornosti by uškodilo celkovému dojmu, uprednostnite strohosť, ľahké, padavé materiály a tmavšie odtiene farieb. S farbičkami sa vyhrajte na inej partii. Napríklad, ak máte širšie ramená a útlejšie boky. Šup na spodok pestrú vzorovanú sukňu a zvršok zvoľte v nenápadných farbách.

typológia postáv, čo na postavu

3. Vodorovné vs. zvislé prúžky

Keď si vyskúšate na seba prúžky, naskytuje sa príležitosť zapnúť vnímavosť na plné obrátky. Všeobecné pravidlo hovorí, že vodorovné prúžky rozširujú a zvislé zoštíhľujú. No v praxi som sa stretla s tým, že nie vždy to platí, závisí to aj od hrúbky, strihu a materiálu. Preto sa ich nemusíte báť, stačí vyskúšať a vnímať, či vám prospejú. Ak škodia, popátrajte po iných kúskoch.

pásiky, outfit pásiky

Zdroj obrázkov: polyvore.com

 

Či už použijete prúžky, pestrosť alebo strohosť, prajem vám, aby ste sa vždy v oblečení cítili sebaisto a v zrkadle videli výnimočnú ženu. Vaša Štýl Mejkerka Marcelka.