StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Trápite sa, že máte plnú skriňu a nič na seba? Už nemusíte.

Trápite sa, že máte plnú skriňu a nič na seba? Už nemusíte.

10. Mar | Kategórie: Revízia šatníka

Stále počúvam od žien tú slávnu hlášku: „Mám plnú skriňu oblečenia a aj tak nemám čo na seba.“ Keď ju počujem, len sa usmejem. Viem, kde je pes zakopaný. Preto vám dnes prezradím, čo je dobré urobiť, aby ste nespadli do pasce preplneného šatníka.

 

1. Darované oblečenie

Sú vo vašom šatníku veci, ktoré vám nesedia, nepáčia sa vám, nevyjadrujú vašu osobnosť a držíte ich tam len preto, že ste ich dostali? Len tak zo slušnosti? Hovoríte si, veď predsa nemôžem vyhodiť dar.  Mám pre vás dobrú správu. Môžete. Dary dostávame preto, že nás chce niekto potešiť, spôsobiť nám radosť. To sa stane v momente, ako sa k nám dar dostane. Ak ďalej neslúži, zaberá miesto, nerobí radosť, budete vedieť, že splnil svoju hlavnú misiu. Môžete ho s pokojným svedomím vyradiť a zobrať si ponaučenie, keď budete pre niekoho vyberať dar vy.

 triedenie šatníka, darované oblečenie

2. (De)motivačné šaty

Kúpili ste si ich preto, aby vás motivovali začať dbať o svoje telo, stravu a schudnúť... Majú vás priviesť bližšie k vytúženej postave. V skutočnosti sa namiesto toho, trápite každým pohľadom do skrine. V hlave vám behajú myšlienky, prečo vaša postava nie je taká, akú si ju predstavujete. Už pri obyčajnom pohľade do šatníka lietate v budúcnosti a uniká vám, to, čo sa deje teraz. Čo tak namiesto úletov začať byť k sebe láskavá? Tiež som sa kedysi tak terorizovala. Z vlastnej skúsenosti viem, že keď som začala byť k svojmu telu láskavá, odvďačilo sa mi a začalo ma poslúchať. A keď sme pri oblečení, na každú postavu existuje vhodné oblečenie. Stačí len správne kúsky dostať na správne partie a hneď je niekoľko kilogramov preč. Nejde o kamufláž. Ide len o to, že sa budete cítiť lepšie. Keď sa cítite lepšie, ste šťastnejšia. Keď ste šťastnejšia aj telo začne poslúchať.

Demotivačné šaty vyraďte ich zo šatníka

3. Spomienkové oblečenie

Pohľad na (de)motivačné šaty vás ťahal do budúcnosti, spomienkové oblečenie do minulosti. Možno sú to šaty, ktoré ste mali na prvom rande, na svojej oslave, alebo ste si ich kúpili na špeciálnu príležitosť, alebo do prvej práce, kedy ste mali o nejaké to kilečko menej. Teraz už toho frajera nemáte, máte už úplne inú prácu, dizajn aj materiál je úplne out. Jediný dôvod, prečo veci držíte v šatníku sú nostalgické spomienky. Pripomínajú vám niečo pekné, čo už pominulo. Všade sa hovorí, že máme žiť v prítomnosti. Byť v strehu a tešiť sa z toho, čo je. Čo tak začať od šatníka? Veď sa do neho pozeráme každý deň. Preč s vecami, pri ktorých sa vám chce smútiť za starými, dobrými časmi. Vytvoríte si priestor pre fantáziu, nové kombinácie a nové zážitky.

 Spomienkové oblečenie, fantázia v šatníku, skrini

Nebojte sa, veď pri vyradzovaní vecí, ktoré vám doslúžili, nejde o život. Včera som bola u klientky. Tiež používala slávnu hlášku, že nemá čo na seba. Neverila som. Vždy, keď to počujem, viem, čo je za tým. Bolo to tak aj teraz. Mala v skrini kopu krásnych kúskov, len boli zahádzané spomienkovým, motivačným a darovaným oblečením. Tým, že sme tieto kúsky vyradili vznikol priestor pre fantáziu a nové kombinácie v súčasnom šatníku.

Ak máte plnú skriňu veci a pocit, že nemáte čo na seba, ostane vám minimálne dovtedy, kým svoj šatník prevzdušníte a maximálne do skončenia mojej návštevy. Urobiť zo svojho šatníka, komplexný šatník, kde sa hodí takmer všetko ku všetkému stojí zato. Keď viete, aké farby, strihy a kombinácie k vám ladia, je to hračka. 

 

Mohlo by vás zaujímať :

Ktoré kúsky zo šatníka predĺžia vaše nohy aj bez podpätkov
 
Ako dobre nakupovať. Pre nákupné ne-maniačky
 
Autentická žena - štýlom a pohybom k ženskosti