StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Štýl Mejkerka z vás neurobí nákupnú maniačku

Štýl Mejkerka z vás neurobí nákupnú maniačku

02. May | Kategórie: Zážitky klientov

Lýdia Machová je jazyková mentorka a polyglotka, ktorá má za sebou úspešný príbeh. Napriek svojmu mladému veku dokázala prelomiť bariéru neefektívneho učenia sa cudzích jazykov a po celom Slovensku učí ľudí ako si jazyky osvojiť úplne novými, zábavnými a hlavne fungujúcimi metódami.

Je mladučká, krásna a dalo by sa povedať, že všetko jej pristane. Napriek tomu mala pocit, že vyčerpala svoje možnosti, ako sa obliekať na každú akciu tak, aby sa cítila aj príjemne, aj pohodlne a zároveň zostala sama sebou.

Jednou z chýb, ktoré robila (a ktoré robí skoro každá žena) bolo, že delila svoj šatník na oficiálny a neoficiálny. Poznáte to, nie? V práci zastávame nejakú úlohu, ktorej podriaďujeme aj svoje oblečenie. A vo voľnom čase a doma sa nám to už fakt nechce riešiť, kašleme na to a pozliepame na seba pár zostávajúcich vecí. A potom sa cítime zle.

 Image je tvoj komunikačný prostriedok

Aj medzi prácou a súkromím sa však dá nájsť zlatá stredná cesta. To, že ju nevidíme, neznamená, že neexistuje.

Lydka je veľmi zaneprázdnená, tak nám chvíľu trvalo, kým sa nám podarilo stretnúť pri jej šatníku. Nakoniec to urýchlila jej zúfalá situácia - čakalo ju niekoľko vystúpení a ona mala pocit, že naozaj nemá čo na seba. Takže chcela ísť hlavne nakupovať. Ja však radšej najprv nájdem nové kombinácie v pôvodnom šatníku, aby si ich ľudia užili a nakupovať chodievame až neskôr. Nakoniec som však súhlasila, že ak bude mať fakt ešte v ten deň pocit, že treba ísť nakupovať, pôjdeme. Neskôr sa mi priznala, že si myslela, že z jej zúfalého šatníka aj tak nič nové nevykúzlim. A dopadlo to samozrejme úplne inak. Našla som v jej šatníku množstvo nových kombinácií, ktoré ju dovtedy ani nenapadli a vystačili jej na pekný pár ďalších akcií. A cítila sa super :-)

Nesmierne sa teším, keď také bystré, šikovné a schopné ženy podčiarknu svoju jedinečnosť aj imidžom. Vytvoria dokonalý súlad medzi svojou osobnosťou a vonkajším svetom. Zrazu to, čo bolo väčšinou skryté vo vnútri, vidieť aj navonok. Cítia sa lepšie, sebavedomejšie a neboja sa obliekať, pretože už to nie je o tom, že si stoj čo stoj musia dať na seba nejakú vec, ale že nejaká vec len podčiarkne to, kým v skutočnosti sú. Doslova žiaria.

nakupovanie oblečenia s odborníčkou

Prinášam vám pár slov z Lydkinho pohľadu na našu spoluprácu. Som dojatá a nekonečne šťastná, keď dokážem zmeniť pohľad na módu a jej skutočné poslanie v našich životoch:

„Vďaka Marcelke sa zmenil môj prístup k oblečeniu a k nákupom. Doteraz to bola dlho odkladaná povinnosť, do ktorej sa mi nechcelo, lebo som vedela, že si aj tak nakúpim kopec vecí, ktoré mi okolie skritizuje alebo v ktorých sa nebudem dobre cítiť. Mala som takých plnú skriňu. Až kým neprišla Marcelka a nevytriedila mi ju :) Teraz vnímam oblečenie inak. Marcelka ma naučila trikom, ako môže to, čo mám na sebe, zvýrazniť moju osobnosť. Nosím teraz viac elegantných a "šmrncovných" vecí a cítim sa v nich veľmi prirodzene, lebo sú zároveň pohodlné a nevyžadujú si veľkú údržbu. A napríklad aj tenisky, ktoré nosím najradšej, sme kúpili také, aby boli zároveň elegantné a nie príliš športové. 

Na Marcelkinej práci sa mi najviac páči, že vám nepovie akú postavu máte a ako by ste sa mali obliekať. Skôr sa vás spýta, ako vnímate jednotlivé časti svojho tela, a podľa toho vám poradí. Napríklad dve ženy s rovnakými bokmi sa môžu obliekať rôzne podľa toho, či chcú zvýrazniť svoje prednosti alebo zamaskovať svoje nedostatky. Tento vysoko individuálny prístup a ohľad na vlastné vnímanie svojho tela ma ohromil a je to jeden z najväčších prínosov Marcelkinho poradenstva. Predtým som o práci osobnej stylistky veľa nevedela a myslela som si, že to bude nejaká módna polícia, ktorá mi predpíše najnovšie trendy a tie sa mi aj tak nebudú páčiť. Marcelka z vás však neurobí žiadnu nákupnú maniačku ani prenasledovateľku supermoderných módnych výstrelkov. Práve naopak, pre Marcelku je najdôležitejšie, aby ste pochopili ako sa treba obliekať, aby ste vyzerali lepšie a cítili sa dobre. V oblečení, ktoré sme s Marcelkou vybrali, sa cítim omnoho viac ako ja sama, a ráno sa teším na to, že si niečo z toho zase oblečiem. 

Každej žene by som Marcelkine poradenstvo vrele odporučila. Môže sa vám na prvý pohľad zdať, že to je drahé, a že to v skutočnosti až tak nepotrebujete, ale keď si vezmete, že to je akoby vzdelávací kurz, ktorý vám uľahčí, urýchli a spríjemní pravidelne sa opakujúce činnosti odteraz až navždy, tak to je isto hodné takejto investície. 

Po nakupovaní mi Marcelka vytvorila neskutočne prepracovaný manuál na obliekanie, ktorý je presne určený mne, mojej postave, mojim farbám a mojej osobnosti. Pred každým nákupom si ho znovu prelistujem, vezmem do ruky paletku mojich farieb, ktoré mi vyšli pri farebnej typológii a viem, že si vyberiem v obchodoch presne to, čo mi bude najlepšie sedieť. Neverila som, že niekedy poviem túto vetu, ale normálne sa teším, keď pôjdem najbližšie nakupovať!“

 

Foto: Andrea Habšudová