StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Pomoc! Som svadobná mama!

Pomoc! Som svadobná mama!

19. Jul | Kategórie: Zážitky klientov

Uvedomili ste si niekedy čo sa odohráva v hlave takej svadobnej mamy? Ak si myslíte, že len kopec vecí okolo prípravy svadby, tak ste na omyle. Samozrejme, nezabudne na žiadnu maličkosť, od koláčov, cez výber kravaty pre manžela, až po vyzdvihnutie svadobných šiat svojej dcéry.

Ale čo jej robí skutočné starosti je otázka:

A čo si mám obliecť JA??

Takto nakoniec dopadla jedna z nich, ktorá mi svoju skúsenosť neobyčajne úprimne opísala:

„Stáli v polkruhu okolo mňa a každý mi strkal do ruky niečo iné. Sestra mala v jednej ruke čierne šaty s obrovských zlatým golierom a v druhej niečo modré a volánové. Vyzeralo to dosť strašidelne. Kamoška dvíhala nad hlavu nejakú blúzku, akú som naposledy videla vo výklade obchodného domu, keď som mala dvadsať. Syn s mojím mužom ukazovali prstom po jednotlivých stojanoch a v očiach som im videla paniku. Ale tá nebola nič v porovnaní s tým, čo som cítila ja.

Všetci sme sa snažili. Naozaj. Vrhli sme sa do boja s módou s obrovskou rozhodnosťou a nulovými skúsenosťami. Ešte aj chlapi. Dievčatá boli veľmi ochotné a trpezlivé, ale každá mala iný vkus a vo všetkých farbách, do ktorých ma navliekli som vyzerala ... no otrasne.

Tak prečo som ich jednoducho neposlala preč a nevybrala si sama? Pretože som na tom bola presne ako oni. Nevedela som ČO, ani AKÉ, ani ČO K TOMU. V živote ma nenapadlo, že najväčší problém, ktorý budem riešiť  na svadbe môjho syna bude: A čo by vlastne mala mať na sebe taká svadobná mama? Pretože ja naozaj netuším.

Po hodinách trápenia sme aj tak odišli s prázdnymi rukami a ja som len smutne krútila hlavou. Vzbúrila som sa a nedonútili ma kúpiť ani jednu z tých príšerných vecí. A tak stále nemám čo na seba. To tam pôjdem akože vo svojom starom kostýme? Veď budem vyzerať ako smútiaca vdova, nie matka ženícha!

Nasledujúce ráno prišla za mnou nevesta a našla ma uplakanú. A popoludní mi volala, že má pre mňa darček – Štýl Mejkerku. Najprv som sa zľakla. Potom mi vysvetlila kto to je a zľakla som sa znovu. Prešla som si fázou, že som sa urazila, potom ma zavalili komplexy aká som neschopná, keď sa neviem obliecť samaa nakoniec som už len odovzdane čakala na tú „superženu“, ktorá mi niečo vyberie a mne nezostane nič iné len sa podvoliť. Veď je to darček a darovanému koňovi...

Pri dverách stálo drobné žieňa s neskutočne milým úsmevom. Vôbec som si ťa takto nepredstavovala, Marcelka. Ani som sa nenazdala a hovorili sme o všetkom možnom, ani neviem kedy sme sa dostali k obliekaniu. Nechápem ako si to spravila, ale spadla zo mňa všetka tréma, vôbec som sa nehanbila povedať, že chcem byť pekná a nechcem sa cítiť ako nejaká vykopávka. Keď si mi ukázala aké farby mi pristanú, skoro som odpadla. Celý život som si vyberala zle a samu seba som prezentovala ako oveľa staršiu osobu.

Ísť s tebou nakupovať už bola hračka a veru úplne iný zážitok. Presne si vedela čo mi pristane. A veľmi sa teším aj ďalšiemu oblečeniu, čo sme vybrali, lebo len pri svadbe teda nezostalo...

Mimochodom, na tej svadbe som sa cítila úchvatne. Hádam prvýkrát v živote som sa fakt „niesla“, lebo som si bola istá sama sebou. Šaty mi padli ako uliate a každý sa ma pýtal, či som neschudla, že vyzerám úžasne (nie, neschudla som, aj také zázraky dokáže správne oblečenie). Samozrejme, zo všetkých najkrajšia bola nevesta. Ale keď sa vidím vedľa nej na fotkách, je to fantastický pocit. Som naozaj-naozaj pekná svadobná mama!“

Čo poviete? Je to krásny príbeh a táto nesmierne milá dáma nakoniec na svadbe skutočne žiarila. Škoda, že mi nedovolila zverejniť fotky, ale úplne ju chápem, je to predsa len rodinná záležitosť.

A pre vás ostatné, budúce svadobné mamy, pripájam pár tipov ako môžete svoj outfit na svadbe priviesť do dokonalosti a užiť si ten prenádherný deň s radosťou a eleganciou:

TIPY od štýlmejkerky:

  • Na svadbu si vyberajte svieže, živé farby. Je to významná, ale veselá životná udalosť. Nespoliehajte sa ani na „malé čierne“, ktoré všetko zachránia. Svadba je symbolom radosti a nových začiatkov, preč s tmavými farbami.
  • Pri výbere si posvieťte na strih, v ktorom bude vaša postava vyzerať božsky. Oceníte to aj pri svadobnej hostine. Nebudete sa musieť krotiť a desiť sa  myšlienkou, či vám nebude zo šiat vytŕčať dobre najedené bruško.
  • Doplnky okorenia každý outfit. I ten pre svadobnú mamu. Určite na ne pri stylingu outfitu nezabúdajte. Na takúto slávnostnú príležitosť sú žiadúce. Okrem estetického efektu vám môžu pomôcť opticky zosúmerniť postavu
  • Topánky s kabelkou nemusia byť zladené, no musia ladiť s celkovým outfitom. Zabudnite na veľké brašne cez rameno. Stačí vám rúž a vreckovky, aby ste kde mali utierať slzy dojatia a tomu prispôsobte veľkosť kabelky. Malá listová do ruky je presne to pravé!
  • Keď sme pri tých topánkach, tak okrem estetiky dbajte aj na pohodlnosť. Ocenia to vaše nohy aj hostia – budete mať väčšiu chuť hviezdiť na parkete. Pokojne si zoberte aj dvojo topánok. Viete, keby ste jedny pri tanci zodrali…
  • Nebojte sa rozmaznať a dopriať si v tento deň skvelú vizážistku a profi účes, skúsení profesionáli vedia celkový styling veľmi vkusne dotvoriť.

Najpraktickejšia rada na záver:

Ak chcete ušetriť sebe aj svojím blízkym kopu nervov, času a námahy nebojte sa prizvať si na pomoc odborníčku. Takto skrátite niekedy aj niekoľkodňové zdesené blúdenie po obchodoch na dve-tri hodinky. A to všetko s úsmevom, ľahkosťou a dobrou náladou.

POMOC EXISTUJE, TAK ŽIADNY STRES, SVADOBNÉ MAMY!

Pomoc! Som svadobná mama!