StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Najdokonalejší DEŇ MATIEK

Najdokonalejší DEŇ MATIEK

10. May | Kategórie: Zážitky klientov

Toto je príbeh ženy, ktorá minulý rok hľadala darček na Deň matiek. Som jej veľmi vďačná, že sa so mnou a teraz aj s vami podelila o to, ako môže taký dokonalý darček pre mamu vyzerať:

„Chcela som vidieť jej rozžiarenú tvár a spokojnosť. Chcela som, aby pochopila, že viem, ako túži byť stále nielen mamou, ale aj ženou. Je úspešná, láskavá, starostlivá a obetavá. Je krásna. Mrzí ma, keď si myslí, že je už stará a svoje najlepšie roky má už za sebou. Nie je to pravda. Milujem jej láskavý pohľad a milý úsmev. Je to fantastická žena so silnou charizmou. Pomáha nielen mne, ale celej našej rodine. Stará sa o ocina, ktorý ju stále ľúbi. Nepoznám krajší pár.

Ako každá mama však príliš dlho uprednostňovala naše potreby pred jej. Koľkokrát sa stalo, že sme išli do obchodu niečo vybrať a skončili sme pri tom, že radšej kúpila niečo mne. Koľkokrát sa ráno nešťastne pozerala do skrine a nevedela čo na seba, pretože doteraz nemala čas venovať sa aj svojim veciam. Ako matka bola vždy úžasná. Ako žena spokojná nebola. Ako jej dcéra a žena som ju veľmi dobre chápala. O koľko som od nej mladšia a zápasím s rovnakými starosťami!

Vidím ju ako pochybovačne pozerá na seba do zrkadla a vzdychá ako starne. Otvára dvere na skrini, keď máme niekam ísť a tisíckrát sa prezlečie. Nakoniec aj tak celou cestou šomre, že vyzerá ako stará tetka. Veľmi som jej chcela pomôcť cítiť sa lepšie. Vedieť jej vybrať veci tak, aby sa v nich aj dobre cítila. Nechať vyniknúť jej láskavosť, krásnu tvár, duševnú silu a mladého ducha. Pretože ona JE mladá.

Otvorila som jej skriňu. Rozhodla som sa, že to spravím za ňu. Vyberala som jednotlivé kúsky a všetky sa mi zdali dobré. Ale je pravda, že to nebolo to pravé, čo by z nej urobilo šarmantnejšiu ženu. Nevedeli správne vyjadriť to, čo sa v nej skrývalo. Potom som si uvedomila, že sama sa neviem správne obliecť, ako by som mohla vedieť ako sa má obliecť niekto iný?

A tak som jej na Deň matiek vymyslela ten najlepší darček pod slnkom a nechápem, prečo ma to nenapadlo už skôr. Darovala som svojej mame to, čo jej chýbalo najviac. Darovala som jej niečo len a len pre ňu samú. Darovala som jej čas, ktorý patril len a len jej. DEŇ SO ŠTÝL MEJKERKOU.

Zo začiatku bola zaskočená a možno sa aj trochu urazila. Hlavne sa bála stráviť deň s úplne cudzou osobu. Priznám sa, sama som mala trochu obavy. Veď nie je to len tak, pozvať niekoho k sebe domov, otvoriť pred ním skriňu a tŕpnuť, či ma nevysmeje za to, čo tam mám. Celý deň som bola na ihlách ako to dopadne.

Keď večer zazvonil telefón, opatrne som zdvihla: „Mami? Tak ako bolo?“

Nemohla som ju zastaviť. Musela mi porozprávať úplne všetko a toľko nekonečnej radosti som v jej hlase už dávno nepočula. Marcelka sa jej s citom venovala, netlačila ju do ničoho, v čom by sa necítila dobre, ukázala jej presne aké farby jej pristanú a preorganizovala jej šatník tak, že nielenže má čo nosiť, ale najradšej by to nosila všetko naraz. Ešte v ten deň som k nej musela prísť, aby sa mi mohla predviesť v nových kombináciách, ktoré spolu vymysleli. Skoro som odpadla, poznám jej šatník naspamäť, ale takéto kúzla by som s ním v živote nevedela spraviť.

Predo mnou stála rozžiarená ŽENA. Stále bola v prvom rade mojou mamou, ale konečne sme obe cítili, že našla čo jej stále chýbalo. Našla samu seba v dokonalej zhode medzi ženou a matkou.“ 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Čo by ste mali vedieť predtým, než investujete do oblečenia

Šaty pre mamu na stužkovú a iné udalosti

Tri dobré rady...