StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left Každá z nás by si raz (ne)mala kúpiť žltú kabelku

Každá z nás by si raz (ne)mala kúpiť žltú kabelku

08. Nov | Kategórie: Zážitky klientov

Tak mala alebo nemala?? Odpoveď na túto otázku najlepšie vystihuje príbeh jednej mojej klientky, ktorá...

...ledva počkala, kým nám doniesli kávu a spustila na mňa záplavu slov. Bola veľmi vzrušená a chvíľu mi trvalo, kým som si z toho množstva informácií poskladala príbeh, ktorý ju doviedol až ku mne.

Perfektná žena s perfektnou kabelku

Všetko začalo na zastávke električky. Spoje prichádzali, odchádzali a ona si z dlhej chvíle obzerala ľudí. A zrazu rovno pred ňou vystúpila z električky žena, ktorá bola v jej očiach... no štýlová (áno, najviac ma potešilo, že použila to slovo – „štýlová“). Mala perfektné vlasy doplnené perfektným pončom, vkusné rifle a jednoduché, ale veľmi pekné čižmy. Jednoducho celá bola perfektná! Okolo krku mala veľmi zaujímavo uviazaný obrovský šál a na pleci – tú najkrajšiu kabelku na svete.

ako kombinovať žltú kabelku?

Zdroj obrázku: polyvore.com

Teda aspoň pre túto pani bola tá kabelka stelesnením jej snov. Bola vraj žiarivo žltá a prekrásna. Jednoduchý, ale zaujímavý strih, veľmi dobre držala tvar a pôsobila tak žensky, mladistvo, proste dokonalý kúsok. Pani nemohla z celého toho ženského zjavu  hodnú chvíľu spustiť oči. Žena vraj vôbec nevyzerala „nahodená“, bola len proste zaujímavo pekná. Normálne sa prichytila, že jej závidí, pretože bola presvedčená, že ona sa takto nikdy nebude vedieť obliecť! A hlavne – tá kabelka!

Hon na žltú kabelku

Celú cestu na ňu myslela a išla si vykrútiť krk, ako pozerala do každého výkladu, ktorý míňala, či tam takú podobnú kabelku neuvidí. Iste bola drahá, ale veľmi túžila po tom aspoň si ju chytiť a vyskúšať. Nikdy predtým jej nenapadlo, ako dobre môže kabelka v takej „čudnej“ farbe vyzerať.

Skoro odpadla od radosti, keď ju nakoniec naozaj našla. V treťom nákupnom centre a asi v päťdesiatom obchode s obuvou, trónila nad radom s lodičkami. Nechala si ju zložiť a nedočkavo si ju zavesila na plece. „A to vám bol teda šok!“ vyhŕkla na mňa. „Zo zrkadla na mňa pozerala obyčajná žena, to ako ja, s obyčajnou lacnou kabelkou na pleci. Ešte aj tá kabelka akoby pri mne stratila svoj vlastný štýl, chudera. Vyzerali sme dosť smiešne, ako sme tam tak stáli a smutne sa na seba pozerali. Vrátila som ju nad lodičky.“ 

žltá kabelka v obchode

V čom je ukryté tajomstvo tej štýlovej ženy?

Doma sa celá nešťastná znovu zamyslela nad tou ženou z električky. Postupne si uvedomila, že keď si odmyslí celý jej outfit, ani to nebola ktovieaká krásavica. Ale všetko dokopy z nej jednoducho robilo nesmierne peknú ženu. Snažila sa spomenúť si presne, aké farby mala na sebe. Tak napríklad jediná farba, ktorú si naozaj všimla, bola tá žltá. Všetko ostatné akoby bolo podriadené kabelke, inak mala žena na sebe vlastne len samé odtiene sivej a čierne farby. Vtedy jej došla ďalšia vec – keby ona mala na sebe toľkú čiernu farbu, vyzerala by ako mŕtva rusalka, kabelka-nekabelka. Pani z električky však vyzerala ako bohyňa krásy a kabelka bola len čerešnička na torte jej celkového vzhľadu.

A vtedy si spomenula, že jej kamarátka pozná osobnú stylistku a rozhodla sa. Zavolala mi a nad kávou mi vyrozprávala tento zážitok, ktorý je stelesnením toho, čo my ženy chceme. Máme presnú predstavu, aké pekné chceme byť, ale často si neuvedomujeme, že tú krásu len neúspešne kopírujeme od druhých miesto toho, aby sme vyzdvihli svoju vlastnú. Pretože ona tam je, len ju vedieť správne ukázať.

Vôbec nie je jednoduché nájsť svoj štýl, ale určite to nie je nemožné. Hlavne je dôležité naučiť sa, aké veci z nás môžu spraviť tú „peknú ženu s vlastným štýlom“ a nie že my sa budeme podriaďovať veciam, ktoré vidíme. Možno táto pani nebola ten správny typ na žltú kabelku, ale verte mi, po tom ako sme pre ňu našli tie správne farby a strihy, objavili sme aj kabelku, v ktorej vyzerá bohovsky štýlovo. A viete aká je? Nepoviem! Keď ju uvidíte vystupovať z električky, určite si ju všimnete  :-)