StylMejker Logo

ÚVOD Purple-arrow-left ŠTÝLOVINY Purple-arrow-left 7 zbytočných omylov v šatníku úspešnej ženy

7 zbytočných omylov v šatníku úspešnej ženy

23. Jan | Kategórie: Pre biznis ženy

Ste šikovné, pohotové, silné a úspešné. Vybudovali ste svoj vlastný podnik, či úspešne pracujete na svojej kariére. Okolie vás obdivuje, dosiahli ste svoj cieľ alebo k nemu naťahujete ruku. Kalendár máte plný, schôdzky presne rozplánované.

Pri tom všetkom nezostáva veľa času na aktualizáciu svojho šatníka alebo výlety po obchodoch. Alebo sa z nich vraciate s viac-menej podobnými kúskami.

Ste zvyknuté na určité farby, ktorých sa nerady vzdávate, nejaké tipy na outfit ste odpozorovali od iných žien a keď vás zaskočí nečakaná príležitosť, stavíte na svoju overenú klasiku, aby ste nebodaj niečo nepokazili. A viete, že tým toho môžete pokaziť najviac?

Prinášam vám 7 najčastejších omylov, ktorých sa úspešné ženy zbytočne dopúšťajú. Možno sa v nich nájdete aj vy:

Omyl č.1: Na pracovné schôdzky výlučne v strohom kostýme

 

Je to istota, nie však nevyhnutnosť. Ak viete, kde má obchodné stretnutie svoje hranice, avšak zároveň sa potrebujete cítiť šik a dostať zo seba maximum, je oveľa viac možností, ako vykúzliť príjemné a zároveň reprezentatívne oblečenie.

Ak potrebujete priamu inšpiráciu, nakuknite k Ivane Rosovej, ktorá robí skvelú biznis módu, praktickú a ženskú, so zmyslom pre detaily tak, aby sa žena cítila nielen pekne, ale aj pohodlne a na úrovni.

Celkový dojem, ktorý následne vyžaruje, vyvoláva pozitívne emócie, ktoré sú základom pre úspešné zavŕšenie akéhokoľvek stretnutia.

ženská biznis móda od Ivany Rosovej

Ženská biznis móda z dielne Ivany Rosovej

Omyl č. 2: A keď kostým, tak aj na večer, stačí si k nemu dať výraznejší šperk

 

Je pravda, že aj kostým sa dá vybrať tak, aby bol vhodný na spoločenskú udalosť, avšak nesprávnym šperkom môžete celý dojem rozbiť a z príjemnej ženy vytvoriť „dogabanú ženskú“.

VŽDY ide o celkový dojem.

Nenechajte sa zviazať strachom z porušenia pravidiel, len ich vkusne podriaďte svojej individualite a ženskosti.

Omyl č. 3: Keď neviem čo na seba, čierne koktejlky to vyriešia

 

Je veľká chyba uchyľovať sa v sporných momentoch zásadne ku klasickej čiernej. Vedeli ste, že niektorým dámam oveľa viac pristane tmavá modrá alebo šedá?

A nebojte sa, z noblesnosti tmavej farby to nič neuberie, je len dôležité vybrať odtieň, ktorý najviac pristane vašej pleti. Prečo sa k ostatným farbám správať akoby boli od macochy?

ženská biznis móda od Ivany Rosovej

Ženská biznis móda z dielne Ivany Rosovej má aj farebné biznis šaty

Omyl č. 4: Ak sú topánky jednoduché, hodia sa ku všetkému

 

Výber topánok je veľmi dôležitý a nie je to oblasť, na ktorej by ste mali šetriť. (Ne)vhodnými topánkami môžete celý outfit potopiť alebo ho, naopak, posunúť na oveľa vyšší level.

Môžu váš štýl podčiarknuť alebo ho korunovať ako dômyselný (a niekedy aj zmyselný) doplnok. Ukáže vás to ako ženu, ktorá nežije len obchodom, ale skrýva v sebe aj zmysel pre detail a výnimočnosť.

Omyl č. 5: Mám už za sebou toľko skúseností s oblečením, že som si istá, že viem čo mi pristane

 

Nerada to priznávam, ale drvivá väčšina žien, ktoré si myslia, že poznajú seba a svoj štýl, sa veľmi mýli. Vyberajú si oblečenie viac podľa toho, ako sa im páči, namiesto toho ako im pristane.

Pritom si tento rozdiel ani neuvedomujú a to ide o najzásadnejšie pravidlo, bez ktorého sa k tomu správnemu štýlu nikdy nedopracujú. (Pochopte, je naozaj zbytočné kupovať si korálovo červené veci, pretože ste si túto farbu obľúbili, keď v skutočnosti v nej máte nepeknú, mdlú pleť, pôsobí na vás rušivo a nepristane vášmu naturelu).

Omyl č. 6: Používam len tmavé farby, aby som nestratila rešpekt

 

Áno, tmavé farby vyvolávajú vážnosť a rešpekt. Ale aj smútok a depresiu - a je to to, čo chcete? Nechcete skôr vyžarovať energiu, istotu a sebavedomie?

Ak prejdete profesionálnou farebnou typológiou, budete mať na výber viac farieb, ktoré vás budú reprezentovať ako rovnocenného obchodného partnera alebo solídnu vedúcu kancelárie.

A zároveň v nich neprestanete byť výraznou a hlavne životaschopnou ženskou osobnosťou.

ženská biznis móda od Ivany Rosovej

Ženská biznis móda z dielne Ivany Rosovej farbami nešetrí

Omyl č. 7: Čo je drahé, to je dobré

 

Niektoré ženy si potrpia na to, že vlastnia len luxusné kúsky z najnovších módnych trendov a to im poskytuje istotu, že nikdy „nestúpia vedľa“. Sú hrdé na to, že nenosia žiadne lacné handry. Neuvedomujú si však, že aj drahá vec môže na nich ako „handra“ vyzerať, ak nezodpovedá správnemu zaradeniu do štýlu ich farieb a strihov.

Ak ste už investovali, tak nech je to vidieť!

Nech to dokonale ladí s vašou osobnosťou a vyzdvihne vaše prednosti. Inak sú to vyhodené peniaze, naozaj.

 

Ak ste sa v niektorých bodoch našli, rada vám poradím, ako sa omylom vyhnúť. Zodpoviem vaše otázky, poradím vo farbách aj strihoch, skrotím pre vás pani módu.

Nech pracuje pre vás. To je jej úloha.

Mojím hlavným cieľom je, ukázať vám možnosti, ako byť krásna a úspešná žena aj navonok a vytvoriť dokonalý celok, aby váš osobný štýl ladil s vaším biznisom a povolaním. 

 

Chcem si rezervovať termín